Thursday, 7 June 2012

Aventuri in gusturi




 Poveste in opt anotimpuri despre mancare facuta cu inima. Nu, nu spun gastronomie, suna impersonal mai ales intr-o tara care inca  invata bunele maniere la masa. Critic? Nicidecum. Nu e vina noastra. Nu ma astept ca o tara care a incercat sa traiasca in comunism atata amar de vreme, sa stie ce si cum sa manance. Traditiile se pierd, graba oraselor este dusmanul ritualului, cateodata chiar singurei mese a zilei. Verbul  `a savura` isi pierde gustul. Devine fad, grabit. Curiozitatea isi pierde si ea sensul. Gusturile se amesteca si se mesteca in graba.
 Raman cativa fantezisti, care cad uneori, din ce in ce mai des in plasa modei, a trendurilor. Ne imbracam in pas cu moda, avem un stil de viata lipit de trendurile vremii, de ce nu am manca la fel. Care o fi trendul in gastronomie anul asta? Noi, in aceste opt anotimpuri am incercat sa nu fim extremisti, si am reusit  sa nu fim mediocri. Am avut si noroc, de mai multe ori, un noroc facut cu mana noastra care a creat satisfactii si prieteni buni.
       Cine suntem? Doi oameni pasionati, unul care abia invatase bunele maniere la masa si unul care a crescut cu ele dezvoltandu-le intr-o arta. Da, vine dintr-o alta cultura, o cultura in care meseria se invata in afacerea de familie a tatalui, un loc plin de inspiratie in care munca facuta cu inima, are intotdeauna un rezultat aromat, savuros, familiar.    

2 comments:

  1. Da! Propun mici retete pentru bucatarii amatori. Sa faceti o sectiune pentru asta in blog!

    ReplyDelete
  2. Da, cu siguranta o sa facem si asta, speram ca povestea noastra condimentata cu mici retete sa va placa.

    ReplyDelete